Torsten B. Hagemann

vis hele siden · udskriv hele siden

Fritid

Tja, hvad skal jeg sige? Musik har altid spillet en stor rolle for mig, både som aktivt udøvende og som lytter. Og derudover lidt ture på motorcyklen, en kort overgang en lidt ældre jaguar - og så ikke at forglemme ultimate frisbee.

Musik

Hvad lytter jeg til når jeg ikke selv spiller? Meget blandet, fra Palestrina og Purcell, Pergolesi, Bach, Mozart og Eric Satie og via Scott Joplin igennem cool jazz og bop op til den fede soul fra 50'erne og 60'erne. Derefter bliver det mere rock-præget, hvor Doors, Pink Floyd, Free og selvfølgelig Beatles og Stones fylder meget fra den gang. 70'erne var ikke lige mig, pånær hvad Clash og Ramones nåede at lave. 80'erne var meget sjovere, både den amerikanske og engelske indie-scene og de mere kendte som Joy Division, Cure, Attrition, Cocteau Twins, Throwing Muses osv. fra 4AD. Derefter var Portishead og Massive Attack rimeligt fornyende, sammen med US3.

Instrumenter

En udestående opgave er lidt billeder af gearet, men en liste kan vel gøre det indtil videre.

 • Saxofon, en Selmer Super Action 80 tenor, og nu efter at have været igennem diverse mundstykker er jeg nu meget tilfreds med et af de gamle Dave Guardala Crescent metal suppleret med et Morgan Excalibur 8EL ebonit.
 • Klaver, savnet af Peters Hornung&Møller flygel er ved at være overvundet, og nu har jeg opgraderet til Studiologics nye topmodel, SL88 Grand, og med PianoTeq som lydkilde, software-baseret klaver-simulation, det er ret spændende.. God kombination.
 • Hammond - næsten, jeg er gået digital og bruger GSi VB3 II som lydkilde. God lyd, og meget nemmere at slippe for at slæbe alt muligt ekstra grej med rundt. Jeg har stadig de gamle ting liggende, bl.a. har jeg fået fingre i et rimelig sjældent KeyB Expander Module, hvor både lyde, leslie og chorus/vibrato er ret perfekte, og har også mit Viscount DB3 orgel-modul og et Voce Micro B, som faktisk begge lyder rimeligt når de bliver trukket igennem en Hughes&Kettner Rotosphere.
 • Andre keyboard lyde. Jeg er gået fuldt digitalt og bruger Cantabile som VST host, og ud over PianoTeq og Hammond VB3-II, så er der en håndfuld Vox, MiniMoog, Farfisa osv., plus en stak effekter så jeg også kan trække sax og mundharpe igennem.
 • Guitaren er en gammel halvakustisk Hoyer, ikke noget særligt, men på den anden side passer det nok meget godt til mit talent på en guitar. Spiller også akustisk af og til, men det er ikke her der bruges mest tid.
 • Harmonika kom pludselig på repertoiret til en koncert med Swolly, instrument venligst udlånt af Michael Gamst.
 • Mundharperne er pludselig blevet alvor efter vi tog et par harpe-egnede numre op. Så lige nu er det både den kromatiske og blues-harperne der er i brug.
 • Diverse percussion - hvis der ikke lige er andet at bidrage med til et nummer.

Bands

Jeg har nået omkring forskellige konstellationer og genrer, og denne oversigt er langt fra udtømmende - men den dækker da en lille smule.
 • Backyard Men er en videreførsel af det gamle Janni & the Hot Shots, med lidt udskiftninger hist og her, og jeg spiller sax i stedet for Janni. Vi indspillede en demo i efteråret 2009, check den på hjemmesiden.
 • Swolly Wolly Hula Bula Humble Bumble Band, berømte på nettet for navnet, og nu har der været kombineret debut- og afskedskoncert, vi spillede på Gimle d. 11. juni 2016, og videoer mv. kan ses på hjemmesiden og på youtube. Jan og Claus har udgivet et par CD'ere, og jeg fik lov til at være gæstemusiker på sax på et par numre, bl.a. Slet Skjult Begær, som også har fået lidt radioomtale (hvor de omhyggeligt har udvalgt alle guitarnumrene). Meget Troels Triersk i udtryk - det var da også ham der formidlede kontakten til DR.
  Et nummer jeg medvirker på kan høres her: Lederhosen Evangeliet
 • Nathalie, fantastisk sangerinde som jeg fik glæden af at få lov til at akkompagnere på klaver, vi nåede en optræden til Open Mike aften, med lidt optagelser her.
 • Janni & the Hot Shots spillede noget som Janni kalder New Orleans Rock. Musikken svingede ret godt - der ligger et par numre her: · Alligator Boogaloo · Black Magic Woman · Pancakes · Shake, rattle and roll · Treat her right
 • 10 cent, et rock- og bluesband med stor forkærlighed for det klassiske engelske bluesband Free, pånær når der spilles jobs, hvor repertoiret bliver udskiftet med noget mere populært.
  Check evt. den gamle demo-cd fra 1999: · All right now· Can't get enough· Fool for your stockings· I'm tore down· Keep your hands to yourself
  Og også et par live-numre fra et job i Kælderbaren på DTU i 2006: · All right now · Angie · Black Magic Woman · Born to be Wild · Dancing in the Moonlight · Shooting Star
 • Etcetera spiller symfonisk rock, ikke min stærke side (især ikke i 15/16 og hvad Frank ellers finder på at skrive i), men et par prøveoptagelser med sax'en slap alligevel igennem på den seneste CD Tales of Ardour And Deceit. Uddrag fra et par af numrene er medtaget her - og ja, det er der hvor sax'en er på, hvis du skulle være i tvivl. · Kentish Suite · The Song Of Marsh Stig
 • No Ego, firmaband hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, vi optrådte bl.a. til Erhvervsministeriets ministeriade i 1998, og båndede noget af showet. Et par eksempler: · Dreams· I feel good· Wait a little longer
 • Can't help it er et knalddygtigt rytmisk kor fra Århus - jeg var med som 2. bas og vi vandt bl.a. Århus KorCup dengang - men det er mange år siden.
 • Torsten og Oles lille jazzduo - klaver og saxofon og Real Book (den gamle) fra en ende af.
 • Jaywalkers, partyband fra min studietid i Århus. Ud over kopinumre spillede vi nogle af Hans Lildholdts egne ting (sanger i bandet) - numre som ligger helt i toppen i kategorien bedste-pop-musik-som-aldrig-har-slået-igennem-efter-fortjeneste. Synd for alle jer der ikke har hørt numrene, men et af dem (Wait a little longer) kan høres i en version med No Ego.
 • Tynde Ejners Blues Band, som vi andre kaldte det meget imod Ejners vilje. Ejner rykkede forståeligt nok videre til at starte Booze Brothers og Le Freak, og kører i dag Fatter Eskild i Århus. Men inden da fik han da lært mig nogle grundting om at spille blues.

Og så alle de andre som burde have været nævnt - det kommer nok senere.

Jaguar

Jeg er medlem af Jaguar Club of Denmark, og har i en periode ført mig frem i en Jaguar XJ6 serie 3 Vanden Plas årgang 1983. Desværre var det danske vintervejr ikke foreneligt med engelsk undervogn.

Jaguar

Motorcykler

Jeg er blevet lidt forelsket i Ducatis Monster, og har i efteråret 2008 anskaffet nedenstående skønhed, en Monster 1000 årgang 2003.

Torsten Hagemann Motorcykel Ducati Monster 1000

Det var en afløser for den forrige model, som var samme årgang osv., bare i den sorte version, og som jeg nåede at have i et års tid før jeg "tabte" den i en klippefyldt grøft i Sverige. Spild af god motorcykel, desværre - billederne er et før og efter turen i grøften. Det var tilstrækkeligt til at den var totalskadet.

Torsten Hagemann Motorcykel Ducati Monster 1000 Dark

Jeg fik monteret en Power Commander og Michelin Power Pilot 2, og det hjalp gevaldigt på både kørsel og til dels også benzinøkonomi - begge dele kan anbefales.

Den forrige model var en Suzuki VX800 med fuldkåbe og et sæt Krauser-tasker, så det blev en ren touring-model, selvom den nok ikke var tænkt sådan fra Suzukis side. Men med kardan og V2 var det for oplagt.

Motorcykel Suzuki VX800

Tidligere har jeg haft en Honda CM400T og delt en Honda CX500 med min bror.

Sport

Ikke at der nogensinde er nogen der har troet at jeg var sportsmand, og denne side er primært med for at kunne reklamere for den fremragende sportsgren Ultimate Frisbee, som jeg dyrker i Copenhagen Hucks.

Tidligere har jeg været omkring lidt basket ball og squash, og hvis vi tænker sport lidt bredt, så har jeg tidligere brugt meget tid på at løbe i Hash House Harriers, hvor jeg løb med Århus Hash House Harriers.